Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF Falun arrangerar världscup

I augusti nästa år lanserar IBF Falun en ny, inofficiell världscup. Målet är att så småningom få ett erkännande från IFF och ytterligare etablera Falun som världens innebandycentrum.
– Vi vill visa att vi klarar av evenemang i internationell klass, säger sportchef Patrik Bäck.

IBF Falun har tidigare arrangerat större turneringar som Hotel Bergmästaren Cup. Tillsammans med Mats Andréason på Idrottsarrangören vill de bygga vidare på detta.

– Vi kommer att sprida detta i innebandyns mediala värld och har redan talat med lag i Schweiz och Finland, som är i princip klara, säger Patrik Bäck.

Cupen kommer att hållas helgen 23-25 augusti. Innan cupen stöttas av det internationella innebandyorganet International Floorball Federation, IFF, kallar IBF Falun det för en "inofficiell World cup", men de satsar på att få ett korrekt erkännande.

– Vi vill stärka IBF Falun i innebandyvärlden och visa att vi kan hålla en cup i högsta elitklass, säger Patrik Bäck.

Ordförande Klas Hedlund säger att satsningen även gynnar klubben ekonomiskt, liksom Lugnets idrottsområde.

– Det här kan ses som ett led i att öka våra intäkter och få hit mer innebandy, och även stärka hela Lugnetområdet. Jag tror mycket på den här idén.

– Falun är innebandyns Mekka, menar Mats Andréason.