Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Malung ställde slöjdarna upp

När Dalarnas museum och Dalarnas hemslöjdsförbund kom till Jannesgården i Malung för att träffa bygdens hemslöjdare och hantverkare så fick man bra respons.

Annons

– Det blev fullt direkt vi öppnade och vi har träffat ett 30-tal slöjdare, sa Ulla Berglund från Dalarnas hemslöjdsförbund.

"Slöjdrundan" går genom alla Dalarnas kommuner. Syftet är att träffa hantverkare och hemslöjdare, och ta tempen på verksamheten som den ser ut i dag.

– Här i Malung är det tydligen bra fart på hemslöjdarna. Det var mycket bra uppslutning i förhållande till hur mycket folk som bor här, konstaterade antikvarie Anna Hagland.

Fredrick Eriksson från hemslöjdsförbundet fotograferade ett urval av de olika saker som hemslöjdarna kommit för att visa upp. Det var textila alster, skinn, knivar och träslöjd i olika former.

Informationen, som samlades in om dagens aktiva slöjdare och deras alster, kommer att föras in i ett register som Hemslöjdsförbundet har.

Ylva Sellin Isaksson är kulturutvecklare vid Malung-Sälens kommun och hon gladdes åt den stora tillströmningen av hemslöjdare.

– Vi på biblioteket funderar på att starta någon verksamhet med barnslöjd tillsammans med Vuxenskolan, för att föra bygdens livaktiga slöjdtradition vidare, sa Ylva.