Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I mål efter 130 mils löpning

Drygt 32 maratonlopp i rad under 40 dagar, men inte på bekväm asfalt utan genom den svenska fjällvärlden. Christine Hägglund från Östersund startade den första juli i treriksröset och nådde målet i Grövelsjön på torsdagseftermiddagen, över 130 mils löpning längs det gröna bandet.

STFs sportchef Björn Jonsson sprang och mötte Christine på Långfjället under den sista etappen som gick från Rogen över Hävlingen och ner till målet på STFs fjällstation i Grövelsjön.

– Jag mötte upp henne på Långfjället och trodde först att det var någon annan löpare då hon såg pigg ut, som om hon bara sprungit från Hävlingen och inte 130 mil, säger Björn Jonsson.

På sin blogg beskriver Christine känslan när de passerade krönet på Jakobshöjden

"När Grövelsjön blir synligt kommer de första tårarna. Björn frågar om jag vill vara ifred, men jag är så glad att ha någon att dela det här med. Hela denna långa resa, jag har varit så mycket själv och bland det jag saknat mest är ju någon att dela lyckan och jävligheten med. Nu springer han bredvid och jag bara storgråter. Vi stannar och tar några bilder och jag är så vansinnigt tacksam. Tacksam för solen, sällskapet sista biten, kroppen som har hållit, alla som har stöttat mig, min familj som ställt upp, livet allt. Jag är tacksam för mina lyckotårar och för att jag kan springa ända fram till fjällstationen."

PÅ STF väntade fyrarättersmiddag, massage och rum för Christine, efter det att hon som antagligen första kvinnliga löpare genomfört det gröna bandet. 130 mil genom den svenska fjällvärlden från treriksröset till Grövelsjön. Det med sin ryggsäck med tält, sovsäck och den utrustning hon behövde, så det handlade inte enbart om löpning utan också löpning med packning.