Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag är halva publiken från Ludvika

Den populära talkshowen Skavlan som sänds på SVT i dag har fint besök. Även i publiken.

Programmet spelas in på torsdagar och i går satte sig 30-talet medlemmar i SPF i Ludvika på bussen för en tur till Stockholm och studion där Skavlan spelas in. Programmet sänds i kväll och gästas av författaren Leif GW Persson och hans dotter Malin Persson, som också är författare.

Till programmet kommer även "det japanska musikfenomenet" Yohio, som är en 17-årig manlig sångare från Sundsvall, som klär och sminkar sig väldigt feminint. Bland gästerna syns också Lise Fjeldstad, skådespelare och regissör i Norge, samt Borlängebandet Mando Diao och den norska politikern Liv Signe Navarsete.

Irene Wallin är med i SPF:s resekommitté och hon berättar att det inte alls var svårt att få biljetter till inspelningen.

– Jag slog på datorn och såg att Skavlan söker publik. Man kunde anmäla direkt via datorn, men eftersom vi är så många ville jag prata med någon på telefon. Jag blev kopplad till en trevlig kille och han sa att vi får 30 biljetter.

Eftersom studion rymmer omkring 75 personer, utgör alltså Ludvikapensionärerna nästan hälften av publiken.

Irene själv tycker att det är roligt att besöka tv-inspelningar och berättar att SPF i våras var i Falun och såg när de lokala nyheterna sändes. Dessutom fick hon ett VIP-paket till Allsång på Skansen som hon och familjen besökte i juni.

– Och Skavlan, det kan man inte missa. Jag tycker det är trevligt och medlemmarna är så förväntansfulla.