Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag är det Julians dag

År 2008 födde Emily Kind sonen Julian med downs syndrom. Sedan dess engagerar sig Emily hårt i funktionsnedsättningen.
– Jag brinner jättestarkt. Det är mitt barn. Det är kanske bara en mamma som kan brinna så här starkt för sitt barn.

I dag infaller den Internationella Down Syndrom Dagen.

– Sedan 2006 är det alltid den här dagen på året, berättar Emily.

När Julian kommit till världen började Emily Kind blogga i ämnet downs syndrom. Ett par år senare skapade hon mötesplatsen på internet, myperfectbaby.se. Då "föddes" även Emilys och Julians egenhändigt framtagna "My perfect baby bag".

– Ett startkit för alla funkisföräldrar med allt som behövs för ett liv med det lilla extra, säger Emily.

En miljövänlig tygväska så att funkisföräldrar snabbt kommer in i det nya livet och snabbt får den information de behöver.

– Det är en väldig blandning i väskan.

Där finns en känselbok, handdockor och språkpåse. Målsättningen att effektivt få i gång syn, hörsel och känsel hos barnet med downs syndrom.

Hon är tacksam över alla företag som hittills ställer upp och sponsrar hennes idé. Ännu fler företag är välkomna.

– Produkterna är egentligen bra för alla barn. Så här långt känns det bra. Kul att få respons och se barnen utvecklas. Jag har fler produkter på gång.

Emily Kind tror mycket på och tränar sonen Julian efter Irene Johanssons "Karlstadmodellen". Språkträningen anpassas efter individens egen förmåga.

I dag blir det full rulle på Emilys mötesplats myperfectbaby.se. Det blir tävlingar, solskenshistorier och chatten om downs syndrom öppnas 14.00. Emily nämna även träffen i Liljekvistska parken i Borlänge klockan 16.00 där föräldrar med barn med down syndrom träffas.

Emily Kind är en aktiv småbarnsmamma. Hon driver också en insamling tillsammans med Vaggan.se som är en organisation som hjälper funktionshindrade barnhemsbarn i Lettland och Litauen. SMS-insamlingen (15kr) är i full gång (Insamling BARN, och numret är 72672). Målet är att en dag få besöka Lettland och bland annat förmedla "Karlstadsmodellen" till föräldrar och personal på barnhemmen.

– Jag har känt att Iréne Johanssons Karlstadmodell funkar för Julian. Varför skulle den då inte funka för barnhemsbarnen i Lettland?


LÄS OCKSÅ EMILYS PRALINBLOGG -