Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Bäck Daniels fotspår

Det började med att syföreningsdamerna i Åkersbodarna besökte grannen Molnbyggen och dansrotundan som byggts av Bäck Daniel Danielsson.
På söndag kan den som vill åka med på en rundtur i Bäck Daniels fotspår.

Annons

– Fört och främst vill jag säga att vi är inga experter på Bäck Daniel - men vi har läst böcker och hoppas också få nya kunskaper från dem som eventuellt kommer med på rundturen, säger Ninni Lind, en av initiativtagarna.

För det som från början var tänkt som ytterligare en syföreningsutflykt, har med Studiefrämjandets hjälp nu blivit ett öppet arrangemang och på söndag klockan tio är det samling vid majstången i Åkersbodarna.

– Ta med eget fika för vi blir borta bra nog några timmar och du kör i egen bil. Kan och vill man så går det säkert att samåka, fortsätter Ninni Lind.

Ett av utflyktsmålen är Älgberget där Sven-Olov Axelsson från Dala-Floda kommer att berätta om anläggningen som under andra världskriget från början var basen för skogshuggare. Man kommer också att få se målningar gjorda av Hans Prins som finns i ett hus som tidigare ägts av Bäck Daniel.

– Det blir flera andra stopp också under resans gång och på vägen hem har den som vill möjlighet att titta in i Yxbodarna där det är gårdsmarknaden, avslutar Ninni Lind.