Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I år ska Kais Mora stå pall för favorittrycket

Ett lag som lärde sig sin läxa ifjol och som nu vet hur man skall hantera finalnerverna. KAIS Mora går, tillsammans med IKSU, in i den stundande innebandysäsongen som favorit till SM-guldet.
– Det var väl både orutin och lite nervdaller, kanske också en viss mättnadskänsla, som gjorde att vi förlorade finalen med 7–1 mot IKSU. Men det kommer inte att ske en gång till, det är jag helt säker på, sade tränaren Roger Jonsson, när han under onsdagens upptaktsträff i Stockholm, gav sin förklaring till det trista slutet på den förra säsongen.

Klubbens målsättning är glasklar, nu är det revansch som gäller. Nästa SM-final i Malmö Arena skall sluta lyckligt.

– Vi har ju fått ett par mycket starka nyförvärv så vi förfogar över en vass trupp. Dessutom har spelaromsättningen varit liten vilket förstås underlättar för alla inblandade, säger Roger Jonsson.

Då han och övriga i lagledningen inte har behövt lägga så mycket krut på att skola in nya spelare så har man också delvis ändrat på tränings- och matchupplägget inför säsongen.

– Vi har satsat på att spela betydligt tuffare träningsmatcher än vad man normalt gör under en försäsong och det tror jag har varit lyckat, säger Roger Jonsson.

De båda nya spelarna, Sara Kristoffersson, som återvänt från Falun och Johanna Persson från Gävle har medfört att laget nu kan mönstra två riktigt starka femmor.

Nyförvärv som man förväntar sig mycket av har också Falun värvat.

– Ja, jag tycker vi har fått ihop det på ett bra sätt. En spelare som jag förväntar mig mycket av är Elin Björkman från Gävle, hon går en lysande framtid till mötes, säger Faluns tränare Peter Hinders.

Han understryker att Falun den här säsongen framförallt mönstrar många snabba spelare.

– Ja, vi är duktiga på att kontra. Jag tror inte att det finns många lag i serien som har snabbare spelare än vad vi förfogar över, säger Peter Hinders.

Ifjol blev Falun femma i serien och föll i kvartsfinalen mot Djurgården.

– Vår första målsättning inför den här säsongen är att gå till slutspel och sedan också försöka ta oss till semifinal, säger Peter Hinders.

Varför inte ett möte med Mora?

– Ja, det vore kul, säger Peter Hinders, som efter 16 år i Mora känner sina lokalkonkurrenter synnerligen väl.

Jan Nicklasson