Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I alla fall överens om en sak

Jag tycker att det är glädjande att Bo Brännström (FP) (4/10) och jag är helt eniga om att oskäliga köer inom hälso- och sjukvården i Dalarna ska bort. Att vi i den politiska majoriteten nu väljer att använda oss av till buds stående medel för att kapa bort den så kallade bulken i köerna, har att göra med att vi har gjort hemläxan. Vi har i dag en hälso- och sjukvård som klarar av att hantera patienter i samma omfattning som de kommer in till vården, i sammanhanget kan nämnas att varje månad så hanterar vården cirka 5 000 nya remisser.

Jag tycker att det är oskäligt att en marknad har skapats av vår välfärd och Brännström svarar inte alls på om han tycker att det är rimligt med de vinstuttag som förekommer på den så kallade välfärdsmarknaden. Jag tycker att det är en anmärkningsvärt att "vinstmarginalen" på denna "marknad" är mycket högre än inom den konkurrensutsatta industrin. 

Jag är inte emot valfrihet, men det får inte ske på bekostnad av patientsäkerhet, jag vill inte ha valfrihet till priset av att våra skattemedel hamnar i skatteparadis.

Sören Bertilsson (S) 

landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare