Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hytt i lastbil i brand vid Rällsjön

Det började brinna i en hytt i en lastbil lastad med virke vid Rällsjön, norr om Falun på torsdagskvällen.
– Föraren hann precis ut ur hytten innan det började brinna, berättar räddningsledaren Magnus Johansson.

Larmet om branden i lastbilshytten inkom klockan 19.38 på torsdagskvällen. Lastbilen i fråga stod på en parkeringsficka vid Rällsjön längst väg 69, mellan Falun och Rättvik, närmare bestämt mellan Limbo och Bertilsbo.

Räddningsledaren Magnus Johansson berättar att branden förmodligen orsakades av ett tekniskt fel.

– Troligen var det så, att det blev ett tekniskt fel i kylaggregatet i skåpet längst fram. Chauffören har berättat att han såg i backspegeln att det var mycket rök, så han saktade ner och styrde in till sidan. Han hann precis ut ur hytten innan det var övertänt, säger Magnus Johansson.

Själva lastbilshytten är utbränd men hur har lasten med virket klarat sig?

– Lasten har klarat sig väldigt bra och är oskadd. Det är väldigt bra för vår del, annars hade det brunnit mycket mer. Och det är heller inga personskador, säger Magnus Johansson.

När släckningsarbetet var avslutat så släpptes trafiken på igen. Men trafiken kommer att stängas av igen, under själva bärgningsarbetet under kvällen.

– Jag vet inte hur lång tid det kan komma att ta. Vi funderar på hur vi ska göra det, om vi ska lyfta över lasten till en annan bil. Branden är ett rent olycksfall, såvitt jag kan förstå.

Föraren reagerade ganska snabbt?

– Ja, enligt ett vittne som åkte bakom lastbilen så började det ryka en kilometer härifrån. Så fort gick det innan det var kört, säger Magnus Johansson.

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? kontakta oss här

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android