Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgästodling premierades

Nu när Norra Dalarnas Fastigheter tagit över kommunens lägenheter i Älvdalen, Särna och Idre, så har man tillsammans med Hyresgästföreningen ordnat en blomstertävling.

Tävlingens syfte är att uppmärksamma och uppmuntra de hyresgäster, som tillsammans skapar trivsamma och blommande kvarter.

För någon vecka sedan samlades därför några intresserade och engagerade hyresgäster för avslutningskvällar med prisutdelning i Älvdalen och Särna. Trädgårdsrådgivaren Annica Larsdotter, enväldig jury i tävlingen, och Bosse Hedman, Hyresgästföreningen, visade nästan 250 bilder på vad som åstadkommits runt om i kommunen. Blommande balkonger, uteplatser och entréer med mera visade att engagemanget och odlarglädjen är stor.

Efter en tipspromenad och en trevlig stund runt fikaborden kunde sedan Tomas Olsson från Norra Dalarnas Fastigheter förrätta prisutdelningen. Väl förtjänta pristagare belönades med diplom och presentkort i tre olika kategorier enligt följande:

Trevligaste balkong : Yvonne Wesström, Torget 9, Särna, Anita Holpers, Särnavägen 131 B, Särna och Gunnar Carlsson, Stenhuggarvägen 2, Älvdalen.

Trevligaste entré: Gun-Britt Jonsson, Korsnäsgränd 27 A, Särna, Ann-Kristin Nordbäck, Bingtjärnsvägen 4 B, Idre, samt

Marta Rörkvist, Permatsvägen 4 B, Älvdalen.

Trevligaste uteplats: Gunvor Morin, Dikeskanten 4, Älvdalen, Sonja Karlsson, Andvägen 4 C, Älvdalen och Gerd Karlsson, Andvägen 6 B, Älvdalen