Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgästföreningen och Krylbostäder har nått en förlikning: "Hyrorna i Krylbo blir fortsatt låga"

 
Problemen i Krylbo
Visa alla artiklar

Efter att nya diskussioner inletts mellan Krylbostäder och Hyresgästföreningen har en förlikning nåtts. Överenskommelsen innebär bland annat att hyrorna i Krylbo kommer att vara fortsatt låga, och att tidigare aviserade hyreshöjningar, som inte överensstämmer med den bestämda hyresnivån, inte längre gäller.

Krylbostäder AB, tidigare Nya Byn AB, inledde i somras förhandlingar med Hyresgästföreningen gällande 711 lägenheter i Krylbo. Det som diskuterades var hyror, underhållssatsningar och förvaltningskvalitet.

Men diskussionerna strandade i början av augusti då Krylbostäder ansåg att förutsättningarna för att nå en uppgörelse, vilket var målet med förhandlingarna, saknades.

Läs även: Krylbostäder bemöter kritiken: "Alla säger att vi gör ett dåligt jobb men vi har renoverat"

Samtidigt uppmanade Hyresgästföreningen Krylbostäders hyresgäster att inte acceptera höjda hyror.

Nu meddelar dock båda parter att de nya diskussioner som startades under hösten gjort att de nått en förlikning för samtliga 711 lägenheter.

Överenskommelsen innebär bland annat att hyresnivåerna inom Krylbostäders bestånd fastställts till en nivå motsvarande ett genomsnitt på 850 kronor per kvadratmeter och år. En prisnivå som är 14 procent lägre än den i Avesta.

Läs mer: Hyresgästföreningen kräver Krylbostäder på miljonbelopp för felaktiga hyror

De hyresgäster som tidigare aviserats en högre hyra kommer att få sin hyra sänkt till ovanstående nivå.

– Genom den här överenskommelsen ser vi till att hyrorna i Krylbo får vara fortsatt låga, säger Marcus Kjellin, ansvarig förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här