Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster på demensboende kan få pengar tillbaka

Hyresgäster på Hagagården kan få pengar tillbaka.
Kommunen och Hyresgästföreningen för samtal.

Sommaren 2011 skrev tidningen om att hyresgäster på demensboendet Hagagården i Borlänge betalat för hög hyra - den sänktes.

Men någon retroaktiv återbetalning skulle inte göras för de 17 lägenheterna. Det framkom då Hyresgästföreningen svarade på tidningens frågor. Den frågan hade över huvud taget inte tagits upp.

Efter drygt ett år blev ärendet året aktuellt. Hyresgästföreningen har nu genomfört en utredning, undersökt rättsläget och i måndags eftermiddags träffades föreningen och kommunen.

– Rättsläget har inte varit klart från början. Nu har vi träffats. Samtal förs i god och konstruktiv anda och vi ska ses igen om några veckor. Det är en process som gått i gång, säger Barbro Hietala Nordlund (S), ordförande i omsorgsnämnden.

Från flera politiker, bland annat Vänsterpartiet, framförs att kommunen självklart ska återbetala pengar till hyresgästerna.

– Det är två förhandlande parter som gjort ett misstag. Sådant kan hända. I den goda andan fortsätter vi samtalen och resultat kommer att visa sig ganska snart, säger Barbro Hietala Nordlund.