Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllningskonsert i Malung K-märkt

/
  • Hyllningskonserten. Den hyllningskonsert för Skinnarspelet som hölls i Malungs kyrka för en tid sedan finns nu i sin helhet på CD och vinsten kommer att gå till Skinnarspelet för att bidra till spelets överlevnad säger Birgitta Göransson, Jörgen Danielsson och Annie Gunnarsson.

Annons

- Vi har genom spelmanslaget sålt den här CD-skivan som innehåller hela det program som gavs i Malungs kyrka och hittills har försäljningen gått bra och vi har redan täckt in alla utgifter säger Annie Gunnarsson i Malungs Spelmanslag.

- Vi har visserligen en begränsad upplaga men skulle det visa sig att det blir slut på CD:n med hyllningskonserten kommer vi att ta fram fler och det är meningen att hela vinsten av det här kommer att gå till Skinnarspelet säger Annie Gunnarsson.

Producent för det här har varit Jörgen Danielsson från Malung som också sköter de lokala sändningarna från Malungs lokala TV och han är mycket nöjd med den respons som man fått efter den mycket lyckade hyllningskonserten i Malungs kyrka.

- Den här konserten genomfördes för att vi skall öka möjligheterna för Skinnarspelet att fortsätta och överleva och vi vill och hoppas att folket skall vara stolta över sitt Skinnarspel säger Annie Gunnarsson som inte utesluter att det också kan bli fler sådana här konserter om det finns ett intresse från allmänhetens sida.

Nu kommer folk att kunna köpa hela hyllningskonserten på CD och den kommer att säljas bland annat under Skinnarspelsveckan och den innehåller 27 musikstycken där många av Malungs duktiga musiker medverkar.

- Vi vet att många fler skulle ha velat vara med på den här hyllningskonserten och vi kan konstatera att vi i Malung har oerhört många duktiga musiker. Kanske fler än på någon annan plats säger Annie Gunnarsson.

I sammanhanget kan nämnas att Skinnarspelet i slutet av oktober kommer att medverka i en stor mässa i Stockholm där man skal, göra reklam för Skinnarspelet som man också arbetar hårt med att få K-märkt berättar Annie Gunnarsson.

Mer läsning

Annons