Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllning till Charlie Norman hotas

När kultur- och fritidsförvaltningen i Ludvika kommun måste spara 630 000 kronor är den årliga hyllningen till Charlie Norman ett arrangemang som kan vara i farozonen.
– Men det är för tidigt att säga, kommenterar Bo Sundqvist, chef på förvaltningen.

Sedan 2007 har Ludvikas berömde pianist och entertainer hyllats med ett årligt höstarrangemang för sin stora musikaliska gärning. Ett hederspris till en känd artist har varit ett bärande inslag i firandet.

Premiäråret fick underhållaren Peter Carlsson från Grycksbo det och senast gick priset till Bengan Jansson.

Men i samband med arrangemanget i höstas antydde Gigi Karlestedt på kultur- och fritidsförvaltningen att det kunde vara det sista i den nuvarande form eftersom målet var att hålla på till 2013.

Kommer dessutom ekonomiska sparkrav in i bilden gällande förvaltningens verksamhet kan det bli ytterligare en anledning till att avveckla Charlie-hyllningen.

Enligt Bo Sundqvist har arrangemanget de senaste åren slutat med ett minus på cirka 80 000 kronor när publikintäkter ställts mot kostnader.

– Under våren kommer vi att diskutera hela vår verksamhet och se vad vi kan dra ned på för att klara sparkravet på 630 000 kronor. Det är ingen förvaltningschef som är glad åt att göra besparingar men det är ett politiskt beslut för att få kommunens budget i balans.

Ingvar Henriksson, socialdemokratisk ordförande i kultur- och fritidsnämnden, förutsätter att Charlie-firandet kommer upp när förvaltningens verksamhet ska ses över med anledning av sparkraven.

– Det blir säkert så och jag vill inte föregå den diskussionen, säger han i en kommentar.

Att arrangemanget gått back varje år och att intresset svalnat bland Ludvikaborna för Charlie-hyllningen är faktorer som talar emot en fortsättning.