Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-stjärna till LIF

De sista pusselbitarna har dragit ut på tiden.
Men nu kan DT-sporten avslöja att förre HV-backen Dan Spang, 29, är klar för Leksands IF och forwarden Mike Seidel, 25, har skrivit på ett tryout-kontrakt.

Leksands IF var med i jakten på meriterade backen Jonas Frögren, men det ser inte ut att bli något.
I stället har Leksands sportchef, Tommy Salo, gjort klart med den 29-årige amerikanen Dan Spang över kommande säsong.
Backen gjorde elva matcher med HV71 i våras, och innan dess svarade han för 42 matcher och 16 poäng (3+13) i HPK i finska högstaligan. Han har även 334 AHL-matcher på meritkontot.
– När det inte hände någonting med Frögren så jobbade jag också på Dan. Dan passar in bättre hos oss och är dessutom rutinerad, säger Tommy Salo.
Spang beskrivs som en tvåvägsback med kvaliteter både i offensiv- och defensiv zon.
Ganska långt ifrån den spelartypen som tilltänkta Jonas Frögren representerar.
– Vi har ju stora pjäser ändå. Vi har (Jonas) Rönnberg, Tom Linder och bröderna Bibic. Så vi har ju storlek där, det är ingenting jag är orolig för, säger Salo.
Dessutom får den 25-årige amerikanen Mike Seidel, som spelat hockey i NCAA de senaste säsongerna för University of Minnesota-Duluth, ett tryout-kontrakt fram till 13 september.
Seidel anses vara en tuff och målfarlig forward.
– Mike är en collegespelare som jag bara fått lovord om. Hans agent tyckte jag skulle ge honom chansen och sa att jag inte skulle bli besviken.