Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hushagselever belönades med stipendium

Hossein Haidari och Wilgot Orr på Hushagsgymnasiet är årets Bygmastipendiater.

Annons

INSÄNT. Sistaårseleverna Hossein Haidari och Wilgot Orr på Bygg- och anläggningsprogrammet vid Hushagsgymnasiet i Borlänge, överraskades under studentmiddagen den 11 juni med beskedet att de båda fått dela på Bygmastipendiet.

Förutom äran och en verktygsväska full med verktyg gick studenterna hem med femtusen kronor var. Stipendiet riktar sig till sistaårselever på ett urval av landets gymnasieskolor och delas ut för sjätte året i rad på ett tiotal orter i landet. Det är andra gången priset delas ut i Dalarna.

Rektor läste upp de personliga motiveringarna och överlämnade diplom till de förvånade och glada eleverna. Bygmas representant Niclas Ericsson överräckte priserna.

De unga förebilder som belönas har antingen gjort en skolprestation utöver det vanliga eller lyckats vända en nedåtgående trend och visat att ”allt är möjligt”.

Juryn, bestående av bland andra rektor och lärare på skolan, motiverade sina val bland annat med att Hossein Haidari har under hela sin skoltid arbetat extra utanför skoltid. Så gott som varje helg har han arbetat, ofta har han kommit till skolan på måndagsmorgnarna direkt från ett nattskift. Han har inga föräldrar här och har fått klara sig helt själv. Han har redan fått en fast anställning som lärling på ett byggföretag.

Wilgot Orr gjorde av olika skäl ett uppehåll i de teoretiska ämnena, (förutom byggteori), under halva årskurs 1 samt hela årskurs 2. Han har nu under årskurs 3 läst ikapp i dessa ämnen och bevisat för sig själv och andra att det går att komma tillbaka med ett stärkt självförtroende.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons