Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur tänkte Mora tingsrätt?

Mora tingsrätt fastslog i en dom den 5 november att det var fel av arbetsgivaren Mora kommun att ge en anställd, som druckit vin under arbetstid, en varning. Den anställde hade i sin yrkesutövning ansvaret för personer med funktionshinder och deras hälsa och välbefinnande. Hur tänkte tingsrätten då?

För konsekvensen av detta beslut måste bli att det inte är fel att dricka vin under arbetstid! Hur kan det vara möjligt? Mora tingsrätts tankesätt måste innebära att det också är helt ok för kirurgen att ta sig ett par glas vin innan han går in i operationssalen eller för en ambulansförare innan utryckning! Personalen i äldreomsorgen kan ta sig ett glas vin mellan besöken hos de äldre. Är det rimligt? Jag tror inte att någon av oss som har anhöriga inom äldreomsorgen eller är beroende av sjukvård vill ha det så!

Man måste också ställa sig frågan om det också innebär att domaren i tingsrätten tycker det är ok att han tar sig ett par glas vin innan han går in och sätter sig i tingsrättsförhandlingarna? Iså fall kanske inte tingsrättens dom är så ologisk!

Överklaga Mora kommun! Det måste finnas någon rättsinstans som inser vilka konsekvenser Mora tingsrätts beslut får för oss i samhället!

Ej nykterist