Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur motionerar jag hunden på vintern?

Annons

Fråga:  Jag har en Perro Sin Pelo Del Perú på snart fyra år, och nu när vintern börjar närma sig så har jag börjat fundera på olika sätt att motionera honom. Jag tog över honom i våras så vi har inte upplevt vintern tillsammans än. Normalt får han sin motion genom långa dagliga promenader, men det kommer ju bli ett problem när det är som kallast ute.

Jag har fått tipset att lära honom dra mig på exempelvis en spark. Nåja jag lär ju hjälpa till så klart så det inte blir för tungt. Men för att för att han ska få jobba av sig överskottenergi utan att hinna börja frysa.

Så, min fråga är, hur lär jag honom det? Någon speciell sele du kan rekommendera? Hur ofta är det lämpligt att ge honom en "urladdning"?
Även andra tips på motion under kalla vintern mottages tacksamt!

Tack på förhand!
Mvh Sandra


Svar:  Till dragsele  tycker jag att du ska prova en Nomi-sele, de är bra för de går över hela ryggen. Du sätter på honom selen först och låter honom vänja sig vid den innan du sätter något, Först lätt efter honom för att sedan kunna lägga i lite tyngder, meninte för mycket bara.

Sedan hur ofta du ska ge honom en "urladdning" beror nog lite på hur mycket energi han har. Ibland vill de ha något att göra varje dag ibland vill de ha lite semester.

Det kan man ju tänka på att de behöver faktiskt vila ibland, så att man inte bara bygger upp muskler och de vill ha mera att göra. Det ska vara på en lagom nivå. En vinter med mycket snö är det ju perfekt att bara gå ut och pulsa i snön och kanske leta efter något föremål.

Lycka till
//Inger