Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur kan det ta så lång tid?

Först och främst skall sägas jag är verkligen ingen expert på området. Men jag funderar på varför det tar så lång tid att göra brobygget över Tunaån i Borlänge längs Rv70? Alltså inte en ny Öresundsbro eller Ölandsbro utan en ca 50 meter lång bro över Tunaån.

Vad jag förstår så är det företaget Svevia som står för projektet och det tog lika lång tid cirka 20 månader när den första bron skulle färdigställas också av Svevia. Har Trafikverket beställt något på löpande räkning eller är det ett prissatt projekt? Jag passerar minst två gånger per dag i båda riktningarna och ibland ser man ett antal gulklädda företrädesvis män som står i klunga och diskuterar när i bästa fall någon annan gulklädd jobbar. Övriga tider syns ingen till överhuvudtaget.

Återigen jag är inte sakkunnig men det ser för en lekman väldigt ineffektivt ut. Svårt att låta bli att dra parallellen till Wuhan i Kina där man byggde upp ett sjukhus för 2 000 patienter på två veckor i vintras. Nu har sjukhuset rivits men än ligger ingen asfalt på Tunaåbron!

Man skall inte jämföra äpplen och päron men svårt att inte fundera. Någon får gärna förklara.

Rommependlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare