Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur får vi valpen att sluta bitas?

Annons

Fråga:  Har en belgisk schäfer som är fem månader. Han har nafsat mycket ända sedan vi fick hem honom men nu har han börjat bita hårt när hanleker eller om det är något han inte vill. Hur får vi honom attsluta med detta beteende? Har frågat flera personer och fått olika tips. Vill verkligen fåbort detta beteende så jag inte får en aggressiv hund.

/ Titti

Svar:  Han håller kanske på att byta tänder, och då biter de ju gärna och hårt. Men acceptera absolut inte detta, utan försök att göra en byteshandel. Skrik och tala om att det gör verkligen ont och attni vill inte leka den leken med honom.

När han släpper så får han något annat att bita på istället. Man måste våga säga ifrån. Om ett barn bits så är vi genast där och talar om att så får man inte göra, men varför ska vi då acceptera att en valp gör det. Nej, tala om att det han gör inte är tillåtet.

Men kom ihåg att om ni bråkar om det för mycket, då har han ju fått igång er och lyckats med sitt uppdrag.Så var så lugn som möjligt, förutom när ni skriker för att det gör ONT!

Lycka till
//Inger