Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur får vi hunden att gå fint?

Annons

Fråga:  Behöver tips och råd på hur vi ska få vår sjumånader gamla hane (flatcoated retriver/schäfer) att sluta hoppa och bita, försöka att dra av sig kopplet och dra som bara den. Är näst intill hopplöst att gå ut på promenad med honom. Det som måste sägas är att han sedan vi fick honom vid åtta veckors ålder är uppväxt på landet och alltså har fått vara fri att springa ute och göra sina behov själv) samt leka med oss.

Nu har vi flyttat till en lägenhet,och han tycker absolut inte om att vara kopplad.Har funderat på att få någon som kan gå ut med honom på dagarna,för jag orkar inte med honom själv. (Har problem med rygg och förtidspension på grund av det). Inne går det bra när han får ha sina rutiner, men vill gärna skälla mycket och tigger hela tiden.

För övrigt så är han jättego och lekfull och verkar väldigt trygg. Har du några knep, speciellt ute. Vi har försökt att få gå på kurs,men det finns inga för tillfället heller. Tacksam för svar.

/ Gunnel


Svar:  För det första så tycker jag absolut att ni ska försöka komma med på någon kurs, det finns kurser som pågår även nu (beroende på var ni bor i landet) annars kontakta mig. Ni kan träna koppelträning inomhus också, att bara vara ordentlig när man ska sätta på koppel och att gå några steg inomhus utan att dra.

Träning, träning och åter träning, det finns inga universal lösningar när det gäller djur. Vi skjuter oftast bara problemen framför oss när vi tror att det ska lösa sig ändå och att de "växer ifrån det". Tigga - ja men ge honom inget då utan låt honom jobba för födan, det får ju vi göra.

Flattar älskar att äta. Gör det inte så enkelt för varken honom eller er. Ramar och regler både inne och ute.

//Inger