Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur får jag staffen sluta gny?

Fråga:   Hej! Jag håller på att bli tokig! Jag är dagmatte åt en staffe som gnäller/gnyr nästan konstant. Kan han inte slappna av? Det är så svårt att veta vad han vill?!

Vi har jätte roligt tillsammans när vi är ute och går/springer, men så fort vi kommer in och jag vill göra något själv så gnyr han.

Tigger han uppmärksamhet? Jag vet inte vad jag ska göra! Har pratat med ägaren och tydligen så är han väldigt "gnällig" av sig. Men det kan ju knappast vara ett normalt beteende? Känns inte så i alla fall.

/ Linaa

Svar:  Får han uppmärksamhet när han låter? Ja, det är nog så att han vill ha uppmärksamhet. Sedann kan man ju fundera över i vilken ålder han är, är han kastrerad, är det någon tik som löper etc.

Staffar är ju pratiga av sig annars, men det kan ju vara så att han troligvis har fått för mycket uppmärksamhet när han har gjort det. Då har det ju lönat sig, så varför inte fortsätta.
Ge honom ingen uppmärksamhet, be honom gå och lägga sig och vila ett stund, så att han lär sig att det är skönt att koppla av själv. Det är nog det råd jag kan ge dig så här.

Lycka till.
//Inger