Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur får jag hunden trygg med barn?

Annons

Fråga:  Jag har en boxer på snart tre år som är rädd för barn.Nu har det gått så långt att hans rädsla övergått till aggression. Om något barn kommer inpå honom reser han ragg, sjunker i hop och nafsar mot dem. Nu vågar jag inte ens börja öva med barn i närheten. Jag litar inte på honom. Bör  tillägga har han aldrig haft barn i sin omgivning och antagligenser dem som ett hot. Hur ska jag få bort detta beteende?
Tack på förhand!

Med vänlig hälsning Sara


Svar: Jag förstår att det blir jobbigt och att du inte vill träna, men låta bli är det sämsta du kan göra. Försök att "hitta" några barn, som inte är rädda för hundar. Sedan  ska ni bara gå promenader utan att han får kontakt med barnen, de ska inte titta -prata -ta i hunden. utan alltså ignorera honom och bara gå bredvid, så att han förstår att de inte utgör något hot. Låt honom eventuellt  ta kontakt när promenaden är slut.

Bygg upp nytt förtroende för barnen. När ni tränat några gånger så kanske barnet kan till och med få gå med hunden under din övervakning. Oftast så är det barn i den storleken, som har samma ögonhöjd som hunden, som gör att de blir till ett hot för hunden. Men det kan ju ha hänt något som du inte vet om. Vi människor vill ju gärna komma rakt emot och stirra på hunden vi möter, gör inte det.

Vi som är hundägare måste lära oss att stå på oss och tala om att det är vår hund och att vi känner den bäst. Lyssna och gör som jag säger, så blir det bra för min hund. Den behöver inte hälsa på allt och alla bara för att den är söt och go.

Lycka till!
//Inger