Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur få hundarna sluta äta skit?

Fråga:  Vi har två labbar tikar, en som är 8 år och en valp som är 5 månader. Mitt problem är att båda äter allt även skit i alla former.

Nu har valpen börjat att även äta sin egen skit. Båda får bra mat på bestämda tider och är varje dag ute på långa promenader.
Finns nåt man kan ge dom för att dom skall sluta. Det är i övrigt underbara hundar.
Någon har sagt annanas skall vara bra, finns det flera tips?

/ Undrande ägare

Svar:  Har samma problem själv, och har fått en massa tips, men har ännu ej hittat något som hjälper, Ananas, banan, hälsokostpreparat, med mera.Men inget har hjälpt!

Jag har till och med bytt foder. men det enda som hjälper är att plocka bort skiten på en gång så att de inte har något att ens försöka att ta. Men så gäller det ju att alla andra också plockar upp efter sig!

Så jag har egentligen inget bra förslag, jag fick också tipset att direkt när hunden ätit skiten så skulle man ge den en bit rå lever. Den hunden jag testade på tyckte att det smakade lika bra ändå, men det kanske fungerar på din hund.

//Inger