Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals kräver Coop Forum kvar i Borlänge

/
  • Annika Svensson, Årby, skriver på namnlistan för att visa att hon vill ha kvar Coop Forum i Borlänge.

I går åkte Laila Norelius tillbaka till Coop Forum med fler namnlistor. Sedan i fredag har 700 personer undertecknat i protest mot nedläggningen av stormarknaden.
Annika Svensson är en av dem som skriver på.

Annons

Hon tvekar inte. Annika Svensson använder pennan för att visa att hon vill ha stormarknaden kvar.

Som DT tidigare berättat stänger Coop Forum sista april nästa år. Fyrtio jobb försvinner i butiken och i restaurangen. Från start fanns missnöje bland kunder.

Annika Svensson har nära till stormarknaden och gör täta besök.

– Men jag vet många som handlar här som bor i Säter och Gustafs också.

Laila Norelius tog initiativet till namninsamlingen. Hon är stamkund trots att hon bor i Skräddarbacken och inte alldeles nära.

– Allt finns på Coop Forum. Och för oss äldre är det tryggare att ta ut pengar från en uttagningsautomat inomhus.

Att så många skrivit på listorna på tre dagar visar en omfattande kritik, betonar Laila Norelius. Hon vet att PRO-föreningar också förbereder skrivelser, till exempel Stora Tuna-föreningen och samorganisationen.

Tror du det påverkar stängningsbeslutet?

– Jag vet inte. Men Coop kanske tänker om nu när man ser det här engagemanget. Jag tycker också att butiken kunde få mer tid på sig, att inte nedläggningen måste ske så brutalt snabbt.

Pensionärer med erfarenhet av tidigare perioder med KF som kooperation är besvikna över bristen på inflytande, säger Laila Norelius.

Hon har inte bestämt hur länge namninsamlingen ska pågå. Tanken är att sedan lämna över listorna till Anders Stake, vd för Coop Mitt.

Annons