Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundra dagar – hundra spelningar

Dennis Camitz är tidigare finalist i Talangsåpan The Voice. Nu turnerar han landet runt. I kväll spelar han på Slussvaktarn i Falun och i morgon på Café Peace & Love i Borlänge.

– Jag håller på med en turné som är hundra dagar lång. Jag spelar varje dag mellan Kiruna och Ystad. Just nu är jag i Dalarna.

Vem är du?

– Jag har medverkat i The Voice och gick till final. Jag säppte min debut-ep He's all on his own den 1 augusti.

Hur kom ni på idén till det här upplägget?

Jag och skivbolaget skämtade lite om hur man skulle göra för att ta sig an Sverige och skämtet blev verklighet. Det är 21:a dagen i dag.

Hur går det då?

– Det är blandat. I Sverige är vi inte så öppna för att gå ut och lyssna på musik varje dag i veckan. Men det är fantastiskt roligt och bra uppslutning på många av kvällarna.

Vad är det för typ av ställen?

– Mest caféer - passar bra till den sättning jag kör. Vissa dagar spelar jag bara på gatan. Då gör jag det i tre städer på en dag, för att straffa mig själv för att jag inte hittat något spelställe.

Hur beskriver du din musik?

- Som stortartad, dynamisk poprock i ärlig tappning.