Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hunden nafsar efter katten

Annons

Fråga: Min dotter har en parson jack russel som ute är snäll med våra katter, men inne flyger han på dem och nafsar dem i pälsen så det ser hotfullt ut.

Om man bär en katt i famnen hoppar han och vill bita katten, han är 10 månader och är kastrerad. Kan man träna bort hans beteende?

Svar: Ja visst går det att träna bort, ni måste tala om för hunden vad det är ni vill och verkligen mena det. Det är inte acceptabelt att hoppa upp och nafsa varken er eller katterna.

Tänk också på att ni utmanar honom när ni lyfter katterna, de får även mera styrka från er och kan "retas" mer med hunden.

Han är 10 mån och även om han är kastrerad så är han inne i en period fast en mildare form. Tala om när han hoppar att så gör man inte och när han landar på golvet så talar ni om att det var rätt, det är lika viktigt (om inte viktigare) att tala om när han gör rätt.
//Inger