Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundar på dansbanan

Om ett halvår är det dans som gäller på Orrskogen under Dansbandsveckan. Under lördagen var två av dansbanorna öppna. Nu var det hundekipage som tog rundor på golvet bedömda av kunniga domare.

– Det var för några år sedan som Malungs kennelklubb tog initiativ till en utställning även på vintern, berättar Ulla Andersson.

Nu är det en tradition som lockar många deltagare.

– Denna gång var 168 hundar anmälda.

På Malung kennelklubbs inofficiella hundutställning för alla raser tävlas det i tre klasser: valpar 4 månader till ett år, vuxna hundar 1-8 år och veteraner över 8 år.

Hundarna bedöms. Många av hundarna får en bekräftelse på att de klarar de rasregler som gäller för hederspriset. En slags garanti som gör hunden värdefull i ett kommande avelsarbete.

Under tävlingen i Malung fick hundarna genomgå olika moment som till sist ledde fram till titeln Best in show, BIS, för hunden och den stolte ägaren.

Även de yngre ägarna upp till 17 år får visa hur de hanterade sin hund.

Många kom tillresande till Malung från olika håll.

– En trevlig tävling, tyckte Birgitta Strandberg och Ida Mattsson från Furudal.

De hade med sig två tyska schäfrar Mimmi och Betty, sju respektive nio månader.

Lisbeth Johansson visade upp Maja en flatcoated retriver med framgång, Hunden blev best in ras i valpklassen.

– Jag har hållit på med hundar sedan 80-talet. Spänningen att hålla på har varit hög hela tiden, enligt Lisbeth.

Anna Svärd från Västerås hade lyft upp sin långhåriga kanintax Flora på matbordet för att ge den lilla hunden ordentligt med mat

Domarna under helgen var Gunilla Skallman, Theres Johansson och Börje Johansson,