Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundägare ber om ursäkt efter attack

Hundägaren till de två hundarna som angrep Susanne Steen och hennes häst under lördagseftermiddagen har nu gett sig till känna.
– Jag gjorde fel som inte hade hundarna kopplade och är beredd att ta konsekvenserna av det, säger hundägaren.

I måndagens artikel om de två hundarna som angrep Susanne Steen och hennes häst vädjade Susanne till hundägaren att höra av sig så att de fick prata om det inträffade. Det har hundägaren nu gjort. I en intervju med tidningen bekräftar hundägaren Susannes berättelse i det stora hela och inser att det var fel att låta hundarna gå lösa.

– Jag är nyinflyttad i Smedjebacken och har inte haft rottweilern under så lång tid. Under den tiden har den inte visat några aggressiva tendenser. Jag hade tidigare träffat en man i skogen i området där allting hände. Han sa till mig att ingen använde vägen. Jag säger inte det som en ursäkt men det var så det var, säger hundägaren.

Efter det inträffade berättar personen att den vill ha det hela ogjort och att den bett om ursäkt till hästägaren (Susanne Steen).

– Jag gjorde fel som inte hade hundarna kopplade och är beredd att ta konsekvenserna av det. Jag har bett om ursäkt till Susanne och har lovat henne att aldrig släppa hundarna om jag misstänker att det finns folk i närheten. Jag har även pratat med Susanne om att jag kan hjälpa till att bygga hundhägnet i Smedjebacken. Jag har lärt mig en läxa nu, säger hundägaren.

Hundägaren håller med om Susanne Steens beskrivning av händelseförloppet i det stora hela.

– Jag stod och pratade med hästägaren ett par minuter innan min rottweiler närmade sig hästen. Då satt den andra hunden i bilen men när de kom tillbaka hoppade den hunden ut då jag kanske inte stängt dörren tillräckligt. Jag försökte få fatt på hundarna men misslyckades. Allt gick så snabbt. Vad som hände efter det hann jag inte se.

Hundägaren uppskattar att de båda hundarna återvände till platsen efter uppskattningsvis mellan tio minuter och en kvart.

– Då kopplade jag hundarna direkt och satte dem i bilen. Jag var ganska chockad då men kom sedan på att jag måste få tag i hästägaren. Jag övervägde sedan att sätta upp lappar i affären men fick i dag kontakt med henne via er på tidningen, säger hundägaren.

Under måndagseftermiddagen var Susanne Steen i kontakt med polisen för att diskutera en eventuell polisanmälan av de hundangrepp som vi skrev om i gårdagens tidning.

– Vi kom överens om att inte skriva någon anmälan just nu. Polisen konstaterade att det inte skett någon fysisk skada och om det gick bibehålla grannsämjan i lilla Smedjebacken så var det positivt, säger Susanne Steen.

Hon berättar nu för tidningen att hon tills vidare nöjer sig med hundägarens löfte om att inte släppa hundarna lösa igen och att hjälpa till med hundhägnet i Smedjebacken, som Susanne är initiativtagare till.

– Hundägaren bad om ursäkt och tog på sig skulden. Vi hade ett bra samtal. Huvudsaken är löftet om att inte släppa hundarna lösa igen.

Men någon större motivation att fortsätta med hundhägnet har hon inte längre.

– Jag har aldrig varit någon hundmänniska. Jag har en hund men den köpte vi till stor del på grund av min dotters önskemål. Om jag hade svårt för hundar innan så har det blivit ännu värre nu. Jag vill egentligen inte ha någonting med dem att göra.

Hon slår dock fast att hon kommer att stå för sina åtaganden när det gäller hundhägnet.

– Eftersom jag har lovat att ansvara för hundhägnet så måste jag stå för det. Men från början var det bara en idé som jag tipsade kommunen om. Eftersom hundar är så livliga djur är det bättre att de får en inhägnad eftersom det finns så få platser där de kan springa lösa. Men att jag skulle ta hand om bygget hade jag inte tänkt. Men nu blev det så ändå, säger Susanne Steen.