Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund nosade fram narkotika i Ludvikapark

En hund ute på rastning nosade häromdagen i Kasttjärnsparken, Ludvika, fram narkotika som i gatuhandel kunde ha varit värd drygt 25 000 kronor.

– Det var över 100 gram totalt och vårt snabbtest visade att det var amfetamin. Nu är det ivägsänt för mer omfattande analys, säger Mats Danielsson, förundersökningsledare vid Ludvikapolisen.

En man var på fredagsförmiddagen ute och promenerade med sin hund i Kasttjärnsparken, då vovven började undersöka en påse på marken.

Innehållet kontrollerades och där fanns sex mindre påsar med vad som syntes kunna vara narkotika. I kassen fanns även en plånbok, dock utan id-handlingar.

Alltihopa lämnades in på polisstationen. Där kunde alltså ett snabbtest visa att det verkligen var narkotika i påsarna, mer specifikt amfetamin som enligt tillgängliga källor brukar kunna betinga ett värde på cirka 250 kronor per gram.

Mats Danielsson nöjer sig med att konstatera att narkotikan tack vare mannen och hunden inte kom ut till försäljning.

– Det var ju dessutom en ganska stor mängd.