Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HSK blev mållöst

Två raka förluster och bara ett mål på sex perioder.
– Vi får inte gripas av panik, sade Hedemora SK:s tränare Bernie Lynch efter det att Hudiksvall vunnit med 4–0.

Gästande Hudiksvall satte högsta fart direkt och det tog bara dryga tio minuter in i den första perioden så ledde Hälsingegänget med 3–0.

– Vi spelade utan energi och gnista. Då går det så här.

Hemmalaget fick dock lite bättre ordning på sina positioner på isen å de två perioder som återstod. Men Hudiksvall gjorde det enda målet under de sista 40 minuterna. Till det krävdes dock spel fem mot fyra mot slutet av mittperioden.

Hedemora "vann" utvisningsligan men klarade av sitt boxplay under tre av de fyra utvisningarna. Dessutom sköt HSK mest, fyra skott fler än Hudiksvall.

– Visst, vi skapar en del chanser, men jag vet inte om de var så stora egentligen, konstaterade Bernie Lynch.

Det var ingen som direkt höjde sig över mängden i hemmalaget.

– Hela laget måste göra jobbet. Så var det inte i dag. De som ska göra mål gjorde det inte och de som ska försvara kan det mycket bättre. Vi måste jobba hårdare för att komma tillbaka till det sätt som vi vill spela hockey på.

Hos Hedemora gjorde 17-åringen Oliver Eriksson debut i målet och nyförvärvet på backen, Filip Wallin från Almtunas J20-lag, spelade sin andra match för sin nya klubb.