Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotet mot Mora – JVM

Mikael Wikstrand, 18, leder skytteligan för backar och Tom Nilsson, 19, dominerar i defensiven.
Nu riskerar MIK att tappa superduon i sex viktiga seriematcher vid JVM-spel.
– De är jätteviktiga för vårt spel, säger MIK-tränaren Patric Wener.

Hockeylivet leker för Mikael Wikstrand.

Jättetalangen tryckte in straffen som gav MIK 3–2-seger mot Djurgården på Hovet inför 7 134 i tisdags, hans fjärde matchvinnande mål och betydde även att Wikstrand gick upp i poängligaledning för backarna i hockeyallsvenskan.

– Han blir ju inte nervös killen. Han går bara in och gör sin grej. Han är väldigt kylig i avgörande lägen. Han får stort förtroende och har tagit det, säger Patric Wener.

Även backpartnern Tom Nilsson spelade en avgörande roll när Mora kunde plocka med sig två poäng hem senast.

– Han är en stor ledare hos oss trots att han är i ung ålder. Han går in och dödar Djurgårdens powerplay när Landeskog (Gabriel) och grabbarna ställer upp i spel tre mot fyra i förlängningen. Han betyder väldigt mycket för oss, säger Wener.

I nästa vecka genrepar Juniorkronorna inför JVM med en fyranationsturnering i Sundsvall.

Båda MIK-backarna är givna i förbundskapten Roger Rönnbergs trupp.

– Det är jätteroligt att de är med och jag hoppas att det går bra för dem. Båda två förtjänar att spela ett JVM, säger Wener.

Men det finns en baksida.

Om Mikael Wikstrand och Tom Nilsson blir uttagna och Sverige går långt i junior-VM kan duon missa minst sex matcher med klubblaget.

Och det är inte vilka fajter som helst: Dubbelmöten med Leksands IF, toppmatcher mot Örebro, Karlskoga, VIK och prestigemöte med Djurgården.

– Vi får väl se lite grann hur det blir och hur slitna de är när de kommer tillbaka. Det kan ju bli ytterligare någon match, säger Patric Wener.

Hur ser du på situationen?

– Vi har vetat om det här och har nu tio backar i truppen. Vi har en bred trupp och om inte Wikstrand och Tom Nilsson kan spela får någon annan kliva fram.

Men Wikstrand har trots allt avgjorde en hel del matcher för er?

– Jo, men jag tycker inte att det är något problem. Kalle Ekelund har gjort en hel del offensivt redan och Prestin Ryan har ett jäkla skott och ska kunna vara med och bidra en hel del han också. Jag är inte orolig för det.

Men ikväll väntar först VIK Hockey hemma för Mikael Wikstrand och kompani i Mora IK.

– De har Patrik Berglund och Mikael Backlund och hela den linen har betytt väldigt mycket för dem. Där får vi hålla lite koll, säger Wener.

Mora saknar Patric Cedergren (sjuk) och även Peter Nolander är osäkert startande.