Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotande villabrand kunde avvärjas

Annons

- Det var en kraftigare soteld som orsakade rökutvecklingen. Hade det hela inte upptäckts i ett så tidigt skede kunde det ha slutat illa, säger Malungs brandchef Per Hampus.

Brandmännen hade ett svårt arbete att hitta vad rökutvecklingen berodde på. Det var bland annat en propp i röret, men det var svårt att direkt lokalisera varifrån röken kom eftersom rökgångarna var ombyggda och inte heller raka som normalt.

Fastighetsägaren som upptäckte rökutvecklingen berättar att det var mycket varmt i ett hörn vid innertaket i ett av rummen som ligger i direkt anslutning till muren. Det var tur att man upptäckte det hela så tidigt som man gjorde. Det kunde, om det gått längre tid, ha börjat brinna ordentligt.

Fastigheten fick en del rökskador och man får göra ett visst saneringsarbete. Man kommer också att få åtgärda muren och rökgångarna, men i övrigt blev det mindre skador på byggnaden.

Räddningsarbetet tog ändock ett par timmar eftersom det var mycket komplicerat. Någon fara att byggnaden skulle börja brinna var det inte sedan brandkåren hade kommit på plats.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons