Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade sitt ex med kniv

Framför sin tidigare flickvän viftade mannen med en kniv och förklarade att han skulle trycka ned den i halsen på henne om hon kontaktade polis. Efter flera år av misshandel, hotelser och kränkning har nu mannen åtalats för grov kvinnofridskränkning.

Det är mycket grova gärningar som åklagaren Christine Chi redovisar i sitt åtal mot 32-åringen från Borlänge.

Mannen greps den 10 september efter att ännu ett i den långa raden av övergrepp mot kvinnan som han också har två små barn tillsammans med.

Dagen innan hade han då kommit till hennes bostad och förklarat att han beställt av personer att de skulle döda henne. Han hotade samtidigt henne själv med kniv och förklarade att han skulle trycka ned den i halsen på henne om hon kontaktade polis.

Nästa dag ringde han upp henne och förklarade att han skulle krossa henne både fysiskt och psykiskt och att han skulle ta till kniven om så behövdes om hon inte överlämnade hans barn till honom.

Polis kontaktades och mannen greps. Två dagar senare beslutade åklagare om kontaktförbud för mannen mot kvinnan. Samtidigt försattes han också på fri fot.

Kontaktförbudet fick dock inte mannen att hålla sig från att kontakta kvinnan. Istället både ringde han och skickade sms vid flera tillfällen. Den 9 oktober greps då mannen på nytt och han har sedan dess suttit häktad.

I det åtal som nu väckts beskrivs också hur han redan i november 2010 hotade flickvännens mor med att han skulle anlita personer för att skada henne. Han har även vid flera tillfällen misshandlat den 28-åriga flickvännen.

Utöver grov kvinnofridskränkning omfattar åtalet mot mannen även rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen efter att han stoppats i en bil i Romme den 2 september i år. I bilen hade den drogade mannen då även en kniv, knogjärn och ett slagträ.

Mannen nekar till samtliga gärningar förutom brott mot knivlagen.