Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att döda ex-flickvännens föräldrar

En 23-årig man har dömts för att ha hotat att döda sin före detta flickväns föräldrar.
Han var även misstänkt för att ha misshandlat flickvännen, men friades av tingsrätten.

23-åringen och hans flickvän hade nyligen avslutat sitt förhållande då den aktuella händelsen inträffade den andra mars 2012.

Den före detta flickvännen och hennes föräldrar hade åkt hem till 23-åringens föräldrahem för att återlämna hans tillhörigheter.

Den före detta pojkvännen uppträdde då mycket upprört. För tingsrätten berättade han att han var förkrossad och ledsen över att förhållandet spruckit.

På väg tillbaka i bilen fick ex-flickvännen ett samtal på mobilen från 23-åringen och hon satte då på högtalarfunktionen.

Han uppgav då att han skulle ta eller knäppa hennes mamma och pappa och därefter ta sitt eget liv.

Föräldrarna blev mycket uppjagade av händelsen.

23-åringen har varken erkänt eller förnekat då han säger sig inte minnas händelsen.

Tingsrätten fann ingen anledning att ifrågasätta de tre personernas vittnesmål. Även om 23-åringen inte var fullt medveten om att han hördes ut till alla i bilen, så måste han ha förstått att budskapet skulle nå flickvännens föräldrar, resonerade tingsrätten.

Mannen dömdes för olaga hot till 50 dagsböter á 50 kronor, det vill säga 2 500 kronor.

23-åringen är i dag hemmahörande i Säter, men bodde i Borlänge när brotten ska ha begåtts.

Mannen var även åtalad för misshandel av flickvännen i en bostad i Borlänge i februari. Han misstänktes då ha slagit henne i ansiktet och kastat ner henne i en säng. Mannen har erkänt att han slog henne en gång med öppen hand, men att det skett i nödvärn. Åklagaren valde att lägga ner åtalspunkten och mannen frikändes därmed från det brottet.