Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstparad som värmer

En höstparad i Lima har blivit en tradition redan efter ett år. I strålande sol var det i lördags dags för den tredje paraden om man räknar med vårparaden. Ett femtiotal unga och gamla gladde de äldre vid Skålmogården och fortsatte sedan till väntande fika i kyrkan.

Någon annan, den alltid efterfrågade, finns i Lima och i föreningen Fokus.

– Vi kände att vi ville att något skulle hända för de yngsta, så då var vi några mammor som startade Fokus, berättar Jennie Törnlind som tillsamman med Johanna Limberg, Marit Lundevall, Sofie Losbjer och Sofi Bröyt håller i Fokus för de yngsta.

Varannan söndag, ibland var tredje, ordnas det aktiviteter för barn i åldern upp till sex år.

– Vi turas om att hålla i aktiviteterna som gympa, skattjakt, fiske, pulkaåkning, sång- och musik, julgransplundring och så då paraderna.

– Redan ifjol ordnade vi en höstparad i samarbete med församlingen. Vi promenerade genom byn förbi Skålmogården och vidare till kyrkan där församlingen bjöd på fika, berättar Jennie.

Det var så uppskattat så det blev en vårparad och nu i lördags var det dags för at skapa en tradition med den andra höstparaden.

Vid Skålmogården hade de äldre tagit sig ut i den värmande höstsolen och de yngsta sjöng några sånger för de äldre. Där dök också Trollelina upp med godsaker till de yngsta.

När barnen vandrade vidare mot kyrkan så var det också många av de äldre som följde med till kyrkan och det väntade fikabordet. Totalt en bit över 50 unga och gamla där den yngsta var tre veckor och den äldsta 83 år.