Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstmarknad och bygdegemenskap

Äppelbo är i allra högsta en levande bygd och i helgen visade byn upp sin framtidstro under två intensiva dagar. Det som en del av 20-årsfirande för Äppelbo Gemenskap.

Det var 1992 som Äppelbo Gemenskap bildades och sedan dess har verksamheten utvecklats. Inte då minst med den lokala servicepunkten i Älvgården, som drivs i samverkan med Vansbro kommun och Länsstyrelsens projekt "Hållbara servicelösningar på landsbygden".

I Älvgården finns mycket av den service som behövs och det stöd som kan ges till inte minst äldre personer som där kan få hjälp med datorer och väldigt mycket mer.

Till Äppelbo Gemenskap hör också lördagens Höstmarknad med traditionella stånd och massor av aktivteter runt Älvgården.

På söndagen flyttade programmet till Bygdegården. Där var temat "Äppelbo i våra hjärtan" och det handlade om väldigt mycket hjärta för hembygden. Men också framtidstro genom de företagspresentationer som skedde med representanter för Sveden Trä och Adium Omsorg.

Vid en lunch inför söndagens program påpekade kommunalrådet Per-Anders Westhed att Äppelbo Gemenskap var tidigt ute och kom att bli något av en förebild för många andra liknande organisationer och föreningar. Han återkopplade då till de punkter som Henrik Brandt beskrev som äppelboandan vid föreningens tioårs jubileum. Punkter som bland annat handlade om idérikedom, gemenskaphetskänslan, envishet, framtidstro och uthållighet.

– Det är en definition som stämmer på pricken, konstaterade kommunalrådet Per-Anders Westhed.