Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstmarknad med lokala odlare

Ta chansen och träffa din lokale odlare.
Den möjligheten finns på söndag vid Tunabygdens årliga höstmarknad vid Sahlins struts.
– Här kan producenter och konsumenter mötas, förklarar arrangerande Kerstin Sahlin.

Tunabygdens höstmarknad har arrangerats i knappa tiotalet år, men har under den tiden hunnit bli lite grann av en stående tradition för många. Besökarna till marknaden brukar vara många och bredden bland försäljarna/utställarna är också den god.

– Det här har utvecklats till en riktig höstfest som lockar en hel del folk. I år har en hel del varierande inslag med både knallar och lokala odlare som föreningar och organisationer som visar sin verksamhet, t ex Hushållningssällskapet och Vuxenskolan. Själva kommer vi också, självklart, att arrangera visningar av strutsarna, avslöjar Kerstin Sahlin.

Men givetvis är det maten som står i centrum under marknaden. På plats finns rader av lokala odlare och uppfödare och det kommer att finnas mängder av läckerheter att välja mellan.

– Oh ja. Här kan man fylla korgen med kött, bröd, grönsaker, inlagd gurka, lingon, finbröd och surdegsbröd samt även de berömda siktkakorna från Tronsjö bagarstuga. Det är en bra möjlighet för konsumenter och producenter att mötas och ge varandra lite tips och råd.

Ett nytt inslag för i år är att det blir kaninutställning och -tävling.

– Det är något vi övertagit från Dala-Expo, dock är det ingen hopptävling det handlar om utan det är finaste kaninen som ska utses. Detta är något som görs i samarbete med Dalarnas Kaninavelsförening så det går även att köpa sig en livslevande kanin här.

På plats är även svampexperterna Skölvings från Torsång för att hjälpa den rådvill svampplockaren.

– Ta med svampen hit så får du besked direkt om den är ätlig eller ej, uppmanar, Kerstin Sahlin och hälsar välkommen till årets höstmarknad som pågår kl 11-16 på söndag.