Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hosianna blir kvällens spik

Efter ett gäng lunch- och eftermiddagstrav på våra dalabanor är det dags för kvällstrav på Romme igen.

Annons

V5-omgången ser en storfavorit i den sista avdelningen – 3 Up Up And Away. Honom väljer jag att gardera eftersom han inte startat sedan början av juni.

Spiken kommer istället i den fjärde avdelningen. Hemmatränaren Claes Eskilssons Hosianna såg finfin ut senast, men blev störd till galopp halvvarvet från mål. Revansch tack!

Den andra och tredje avdelningen ser öppna ut. Här streckar vi så långt plånboken tillåter och jobbar in en skräll.

V5-förslaget (400 rader):

V5-1) 5-7.

V5-2) 3-4-5-6-7-9-11-12-13-14.

V5-3) 2-3-5-6-9-10-12-13-14-15.

V5-4) 11 Hosianna.

V5-5)3-9.

Spiken:

11 Hosianna (lopp 7, V5-4) såg fin ut i sin comeback senast. Hon tappade mycket mark på en incident halvvarvet från mål men avslutade sedan starkt. Med den genomköraren i kroppen är jag inne på att hon är segermogen. Hon verkar inte ens bli favorit och då tycker jag hon är en rolig spik i ett annars öppet lopp.

Låsen:

Jag väljer att gå kort i två av V5-loppen den här kvällen. 5 Inix Jubb (lopp 4, V5-1) och 7 Pearsal Amount (lopp 4, V5-1) bör göra upp om det i den första avdelningen. Båda står bra inne på pengarna och har fina farter för klassen. Den förstnämnda kan bli bortglömd på sin trista rad.

I den sista avdelningen blir 3 Up Up And Away (lopp 8, V5-5) storfavorit. Fem raka segrar i raden imponerar men det har ändå strulat en del med honom efter senaste triumfen och 9 Credit Fayline (lopp 8, V5-5) gillar jag. Den senare blir för lite streckad i förhållande till segerchans.

Felstreckat:

12 Robben Bob (lopp 5, V5-2) är orutinerad med bara tre starter innanför västen. Vid alla dessa tillfällen har han dessutom travat i ledningen. Visst hör han till de första strecken i loppen, men med tanke på läge och orutin blir han väl hårt betrodd – garderas.

3 Rönningsholms Alva (lopp 6, V5-3) gör en intressant comeback efter att inte ha tävlat sedan april 2011. Behöver kanske ett lopp innan toppformen men den här damen har sådana fina fartresurser i grund och botten att hon måste passas direkt.

9 Credit Fayline (lopp 8, V5-5) har jag redan nämnt. En fin häst som ett par gånger om i somras var hårt betrodd i V75-sammanhang. Jag tycker han är som vassast med ett smyglopp och det bör han få. Klart intressant mot den stora favoriten.

Hemmatränaren:

Claes Eskilsson är tillbaka i full fart efter olyckan för några veckor sedan där han sparkades ur sulkyn. Fem hästar från det egna stallet kör han i kväll;

– 12 Fabulous Tooma (lopp 1) tycker jag blir allt bättre och känns fin i jobben. Läget är chansartat och det blir svårt att runda till seger, men fina pengar ska han kunna ta.

– 12 Free To Dance (lopp 4, V5-1) har också fått ett svårt läge. Helt oförklarligt galopperade han senast och när jag körde jobb med honom bara ett par dagar senare så funkade han perfekt. Normalt sett rundar han många.

– 15 Solberg Monni (lopp 6, V5-3) är normalt sett inte osäker och varför hon galopperade senast vet jag inte. Det är bra fart i henne och trots tilläggen tror jag att hon är med långt fram.

11 Hosianna (lopp 7, V5-4) är min bästa chans under kvällen. Hon rådde inte för galoppen senast och avslutade riktigt bra över upploppet. Den genomköraren borde göra henne gott och det här tror jag kan vara en V75-häst framöver. Jag hoppas kunna få sitta still till 400-500 m kvar – då har hon en riktigt vass speed.

– 3 Dig In Toowoomba (lopp 10, V3-3) gick ett 1.14-varv till slut senast och behöver inte be om ursäkt för segern. Det ser ut att vara läge för spets här och allt verkar fint i jobben - bör vara långt fram.

.

V3-omgången:

V3-1 är tillika V5-5. Storfavoriten 3 Up Up And Away garderas alltså med 9 Credit Fayline och tvåhästarslåset känns stabilt.

V3-2 är ett poänglopp med hästar utspridda över tre startvolter. 1 Mogas Gallant skötte sig senast och rekordsänkte. Gör han om den tiden – och varför skulle han inte kunna det – tror jag de andra får svårt att fånga in honom. Min V3-spik.

V3-3 garderas rejält. Det behöver inte vara fel att ha en andel på alla hästar, men jag nöjer mig med tio. 3 Dig In Toowoomba vann ett rätt billigt lopp senast, men såg fin ut och har ett perfekt läge att leda länge. 9 Mosaic Launcher är tidig med ett lopp i kroppen. 14 Nancy Zet och 6 Turbo Marke är två roliga som kan höja V3-utdelningen en hel del.

V3-förslaget (20 rader):

V3-1) 3-9

V3-2) 1 Mogas Gallant

V3-3) 1-3-4-6-8-9-11-12-14-15

Loppen utanför:

Lopp 1: 10 Marta Broline lär bli favorit men var inte alls bra senast och har vilat efter det. Bakspår dessutom och som helhet känns hon sårbar och intressant att gå emot. Roger Walmanns duo 3 Dark Chocolate och 9 Quirk Of Fate lär också bli mycket spelade. De har inte direkt övertygat även om Dark Chocolate såg hygglig ut senast. En rolig spelidé är 2 Bedas Chip. Hon har varit struken för halsinfektion efter senast men tränare Moberg låter nöjd med jobben hemma i Värmland.

Lopp 2: Treåriga kallblod. 5 Kolbu Twist hade troligen varit i kriteriefinal utan galopp 450 m från mål i sitt försök. Inte att lita på, men jag tror han vinner det här om han sköter sig. 7 Tintin Viking kvalade in till den där finalen och utvecklas stadigt. Mer stabil än Kolbu Twist – bra platsspel. 8 Monster Monsun gjorde sin karriärs bästa lopp senast och står perfekt inne på pengarna. 1 Tysvär Anny travar ofta i ledningen och det känns som att taktiken är given här också. Kan hålla till en plats.

Lopp 3: Monté för kallblod. Två hästar höjer sig över resten rent kapacitetmässigt – 5 Tareld och 7 Lysjö Glimmer. En tvilling på dessa båda känns som ett vettigt spel. Annars visade 1 Stommens Olivia uppåtform som tvåa senast och skötte sitt montékval nyligen på fint sätt. Från bra läge kan hon vara med i platsstriden.