Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopplös kärlek med F the Rex

Han har legat på Dalatoppen och tävlat i Musikhjälpen i P3. På sin senaste låt sjunger F The Rex om hopplös kärlek.
– Den handlar om ett hopplöst förhållande, säger han till DT Nöje.

Annons

Han har hållit på med hiphop sedan 14-årsåldern, bland annat i gruppen B Fellows och tillsammans med rapparen Kid Jesus. Som soloakt har han legat på Dalatoppen med singeln Solen skiner idag och så har han tävlat i Musikhjälpen i Radio P3. Nu släpper F The Rex från Borlänge låten Hopplöst på Spotify och en video finns ute på Youtube.

– Det är en modern och väldigt dansant låt, en poplåt med influenser av dans och house. Den handlar om ett hopplöst förhållande som lider mot sitt slut. Den musikaliska biten är väldigt glad medan texten är mer mörk. Det blir en lite rolig mix av känslor, säger F The Rex eller Fredrik Hallgren som han egentligen heter.

Han spelar fortfarande ihop med Kid Jesus men på Hopplöst har F The Rex tagit med sig sångerskan Thilda Söderström som bland annat syntes i uttagningarna till Idol för tre år sedan.

– Jag blev tipsad om henne av några jag arbetade med. Hon gör en ganska stor del av sången. Vi kände att det passade in, säger Fredrik som när han spelar in jobbar ihop med Ronnie Westman.

Fredrik har tidigare mest rappat men nu har han börjat sjunga mer på sina låtar, vilket vi kommer att få höra en del av på ep:n som kommer i november.

– Det är spännande faktiskt. Det är alltid roligt att testa saker som man inte tror man ska klara av. Jag tar sånglektioner för Petra Kvännå. Jag har hittat ett till sätt att uttrycka mig nu. Och det blir sjukt mycket bättre hela tiden. Så ja, det blir mer sång framöver. Jag är inte så van att folk lyssnar när jag sjunger, det blir lite nervöst på ett annat sätt.

Varför kallar du dig F The Rex?

– Det började med hiphopen för att det var lite kaxigt, Rex betyder konung och F står för Fredrik - Fredrik konungen. Det var självklart att ta det med in i den nya musiken.

När kan man se dig spela framöver?

– Nästa spelning är i Lindesberg i oktober, några polare har releasefest för sin ep på ett ställe som heter Hillstreet där.