Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppet lever i Mickeltemplet

Hoppet för Mickeltemplet lever och det genom en förnyad satsning på försäljning av fritidstomter vid Mickeltemplet.

Annons

Skidanläggningen i Särna med hoppbackar, längdspår, toppstuga och slalombacke med lift har under flera år varit utlagt på försäljning utan framgång. I våras beslöts att en intressegrupp med lokala föreningar och kommunen skulle bildas för att se hur Mickeltemplet bäst skulle kunna utvecklas. Efter ett antal möten har nu kommunens arbetsutskott beslutat att förändra den detaljplan som finns för Mickeltemplet för att på så sätt göra tomterna i området mer attraktiva.

Genom att satsa ungefär 60 000 kronor på att ta fram en ny detaljplan ska tomtområdet bli mer attraktivt. Parallellt med det ska även marknadsföringen intensifieras och en ny mäklare kontaktas för tomtförsäljningen.

Förhoppningen i de deltagande föreningarna är att attraktiva tomter ska öka intresset för Mickeltemplet med dess skidanläggningar så att dessa kan drivas vidare.

I dag bedriver Särna SK längdskidåkning vid Mickeltemplet, medan hoppbackarna är vilande. Den alpina verksamheten har en fungerande lift och en fin skidbacke som med ideella krafter hållits i gång under sportlov. Toppstugan är däremot i dåligt skick liksom den gamla startrampen på bergets topp.

– Vi vill ju att det ska hända något runt Mickeltemplet. Det är ju fina tomter till väldigt överkomligt pris så förhoppningsvis ska det ske något nu, säger Stig Amnelius i Särna byaråd.