Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas på tresiffrigt vid 33:e Notgårdsloppet

Sugen på att simma, cykla och löpa samma kväll?
Då har du chansen på torsdag kväll den 25 augusti när Notgårdsloppet arrangeras i Ludvika.

– Jag tror att det är 33:e året som Notgårdsloppet arrangeras. Det var från början en plojgrej för boende i området och som sedan utvecklats till något större. Nu på torsdag kommer både vanliga motionärer och elitaktiva att delta.

Det berättar Emma Graaf som från i år är tävlingsledare och till sin hjälp har funktionärer från CSK Ludvika.

Tävlingen för barn upp till 12 år börjar 17.30 och 18.30 är det dags för ungdomar, juniorer, seniorer och stafettlag. Det är gratis för barn och ungdomar upp till 14 år medan övriga betalar 100 kronor i deltagaravgift. Har man stafettlag är avgiften 200 kronor.

Notgårdsloppet är en kortvariant på ett triathlonlopp. För barnen innebär det simning 60 meter, cykling cirka två kilometer och löpning 1,1 kilometer.

– Ungdomar som är 13 eller 14 år simmar 300 meter medan övriga simmar 350 meter. Det är i princip från ena sidan av Nottjärn över till andra sidan. Sedan cyklar man elva kilometer ut till Gonäs och tillbaka och så är det 2,6 kilometers löpning i området, berättar Emma Graaf.

Hon uppger att det var 104 deltagare i fjol och hon hoppas på minst 100 i år. Marknadsföringen av loppet har varit rejäl, inte minst på facebook, så mycket talar för att fjolårets siffra kommer att överträffas.

– I år har sponsorer hjälpt oss med priser så topp tre i varje klass får priser samt att det kommer att lottas ut priser bland samtliga deltagare.