Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopp om skötsel av rondellerna

Som skäl för misskötseln av rondellerna anger den politiskt ansvarige enligt tidningen att rondeller fungerar även om de är vanskötta eller sönderkörda. Jag vill då påminna om att det finns mycket mera i staden som skulle fungera även med förfallet utseende.

Staden är minsann inte fylld med utsmyckningar som blommor men det lilla som finns kan ju också sparas in på. I kommunens kontorslokaler behövs inga mattor eller gardiner för att verksamheten ska kunna bedrivas. Så varför nöja sig med rondellerna, även om många sådana behöver åtgärdas?

Som Falubo får man skämmas för två saker, dels det trista första intryck var och en får som anländer till staden genom att passera gruvrondellen eller jungfrurondellen (båda under många år vanskötta/oskötta), dels att vi falubor inte förmår att få ansvariga att inse värdet av att staden visar ett rimligt prydligt ansikte. Att tidningen nu uppmärksammat missförhållandet inger mig hopp om förändring.

Estet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare