Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopp om pengar tillbaka - för kortbetalare

Det finns hopp om att få tillbaka biljettpengarna - om du betalt med kort.
– Vi gör alltid en utredning, men det brukar inte vara några problem, säger Kerstin Ottosson, kommunikationsansvarig på SEB kort.

9 000 personer hade köpt biljetter till Peace & Love-festivalen när den gick i konkurs. Nu finns det gott hopp om att i alla fall en del av dem kan få tillbaka pengarna.

– Man får göra en reklamation, precis som när man beställt en vara och inte fått den levererad, säger Kerstin Ottosson på SEB.

– Men i första hand måste man vända sig till den man köpt varan av. Får man ett negativt besked där, så får man redogöra det svaret till oss om man har vår bank och skicka in en kopia på biljetten, fortsätter hon.

Är det något särskilt kort man ska ha betalt med?

– Nej, hos oss är det lika oavsett kort.

Dras någon slags självrisk?

– Nej, den regeln gäller bara om man varit grovt oaktsam med kortet, säger Kerstin Ottosson på SEB.

Handelsbanken rekommenderar sina kunder att skicka in en reklamation så fort som möjligt men kan inte garantera att alla kortkunder får tillbaka biljettpengarna.

– Vi gör en bedömning av varje reklamation, men förutsättningarna att få tillbaka sina pengar är väsentligt mycket bättre om man betalt med kort än kontant, säger Carl Renström, chef för korttjänster på Handelsbanken.

Nordea uppmanar att man ska fylla i en reklamationsblankett samt kvitto eller bokningsbekräftelse och skicka in så fort som möjligt, inom 45 dagar efter konkursen.

– Det gäller om man betalt med kort men inte om man använt sig av e-betalning, påpekar Ragnar Roos på pressavdelningen.

På Swedbank säger man däremot att det inte går att skicka in någon reklamation just nu.

– Grundregeln är att datumet för evenemanget måste ha passerats först. Vi vet ju inte vad som händer nu; någon annan skulle till exempel kunna ta över. Därför avvaktar vi, säger pressansvariga Emma Bergfeldt.

Läs mer på bankernas hemsidor.