Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopp om fossilfri kollektivtrafik

Region Dalarnas direktion diskuterade framtidens kollektivtrafik i länet under onsdagen. Detta eftersom den nya kollektivtrafiklagen gjort att region Dalarna är ansvarig, kollektivtrafikmyndighet, för kollektivtrafiken i länet.

– Vi hade en mycket bra diskussion om framtidens utveckling och krav. Bland annat om regeringens mål att kollektivtrafiken ska vara helt fossilfri år 2030. Det ställer krav på oss, säger Lena Reyier.

Bland annat påverkar det direkt det pågående jobbet med den kommande kollektivtrafikupphandlingen.

– Vi tog därför beslutet om ett nytt direktionsmöte den 5 december. I och med det får vi nu mer tid under hösten att diskutera biogas och andra alternativa driftlösningar. Det handlar också om hur en satsning i så fall ska finansieras, säger Lena Reyier.

Hoppet om fossilfri kollektivtrafik bedöms vara god.

– Alla vi i direktionen vill ha en bra kollektivtrafik i länet. Vi har bra och kloka diskussioner - över partigränserna, säger vice ordförande Lena Reyier.