Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon springer 160 mil från norr till söder

Elisabeth Karlsson från Umeå befinner sig på sitt livs joggingtur. Från starten vid Treriksröset till målet vid Ystad så springer hon för att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Jag har väl alltid velat göra ett tokigt långlöpningsäventyr och nu hade jag de ekonomiska förutsättningarna att göra det, säger Elisabeth Karlsson när DT möter henne i höjd med Krökbacken på riksväg 70 utanför Leksand.

Hennes arbete som sjuksköterska Barnonkologavdelningen på Norrlands universitetssjukhus inspirerade henne att springa sträckan. Den 6 augusti började hon att springa med hennes barnvagn där hon har sin packning.

Hittills har hon hunnit få ihop 18 000 kronor. De som vill kan följa hennes framfart på springerforlivet.blogspot.se. I Leksand träffade hon sina vänner Krister Lind och Laila Öyefelt.

– Jag har haft tur med vädret, det är nog motvinden som har varit värst, berättar Elisabeth Karlsson innan hon fortsatte mot Leksand och vinden.