Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon hade alltid en positiv livssyn – Minnesord över Margareta Håkansson

Margareta Håkansson i Björbo har efter en längre tids sjukdom avlidit. Hon kunde med hjälp av maken bo kvar hemma i det längsta och skulle snart ha fyllt 71.

Hon växte upp som nummer två i en barnaskara på fyra i Vänersborg. Föräldrarna omkom tragiskt i en bilolycka innan hon var vuxen. Såväl Margareta som hennes make Bengt har hela livet slitit vid foten av ”Keops pyramid”. Inte en enda arbetsdag har kunnat bytas mot arbete på distans hemma uppkopplad mot Internet.

Efter att ha utbildat sig till sjukvårdsbiträde har hon jobbat vid mentalsjukhuset i Vänersborg. Senare vid långvården vid Borlänge sjukhus och efter flytt till Björbo i mitten av 80-talet vid ett gruppboende i Dala- Floda.

Jag har känt maken sedan klass 1 i skolan och man inser ju nyttan man själv hade med längre studier. Men man ska inte för en sekund glömma vilka som bär upp samhällets överbyggnad. Vår statsminister har nyligen flera gånger uttryckt tacksamhet mot de som jobbar inom sjukvård och med äldreomsorg.

Margareta har fostrat fem barn varav sonen Mikael i äktenskapet med Bengt. Både hon och maken hade hela tiden en positiv livssyn.

Östen Johansson, Djurmo