Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon började släktforska på 60-talet – Minnesord över Göta Blomkvist

En av våra äldsta medlemmar, Göta Blomkvist, Borlänge, har lämnat oss, 90 år gammal. Göta var född Bergström i Matsknutsgårdarna.

Göta var med på Werners konditori när några släktforskare träffades en vårkväll 1972 och bildade föreningen Släkt och Bygd i Borlänge. Hon började sin släktforskning på 60-talet och gick en kurs för Oscar Hanspers. De flesta av hennes anor kommer från Stora Tuna och det är inte många tunabyar som fattas i hennes släktträd.

Göta hade sin skolgång i Västanängs skola. Första arbetsplatsen var Percy F. Luck, en delikatessaffär på Borganäsvägen i Borlänge. Hon fortsatte inom handeln, Hedqvists Livsmedel, Benzlers Barnekipering och Joels på Hagavägen. Några år var hon vikarie på olika dagis, ett arbete som hon trivdes bra med eftersom hon var mycket barnkär och de sista åren innan pensionen var hon kyrkogårdsarbetare på Norra Griftegården.

I en villa på Blomsterstigen bodde hon tillsammans med maken Rune som gick bort 2014 och hon flyttade senare till en lägenhet i Kvarnsveden.

Göta var mycket social och besökte gärna föreningens aktiviteter och blev alltid glad när man kom på besök eller hörde av sig på telefon.

Våra tankar går till barnen Stefan och Åsa med familjer.

Föreningen Släkt och Bygd i Borlänge genom

Margareta Borgs