Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är Faluns nya centrumledare

Falun har fått en ny centrumledare.
Patricia Wallin Granhagen, 39, tillträder tjänsten i början på november.
– Jag tycker positionen som centrumledare, att få vara med och utveckla Faluns centrum, kändes intressant. Därför sökte jag tjänsten, säger hon.

Efter Åsa Svedjetun, Linda Norén och Sofia Sandberg blir det alltså ännu en kvinna på posten som centrumledare i Falun.

Bland 40 kandidater ansåg styrelsen för Centrala stadsrum att Patricia Wallin Granhagen var den mest lämpliga kandidaten.

– Jag kan bara konstatera att vi fick ett väldigt bra gensvar. Det var många som sökte tjänsten som centrumledare. Ett jobb som jag skulle beskriva som ett av de viktigaste för Faluns utveckling. Det gäller att få saker gjorda. Till slut var det Patricia vi fastnade för, säger Christer Widén, ordförande för Centrala stadsrum sedan 20 år tillbaka.

Varför?

– Hon har en bakgrund som känns spännande. Patricia har drivit en hel del projektarbeten, men har också en dokumenterad förmåga att kunna samarbeta med olika intressenter. Vi räknar med att hon kommer att få saker att hända.

I början på förra veckan var Patricia på anställningsintervju och i slutet på veckan blev hon erbjuden jobbet.

– Det var snabba puckar, men det kändes rätt från början.

Patricia Wallin Granhagen kommer att tillträda tjänsten som centrumledare den 1 november. Just nu jobbar hon som marknadsförare på Högskolan Dalarna.

Annars lever hon med sin familj på en gård i Söderås, Rättvik, men är uppväxt i Älvdalen. Att jaga och baka är två av hennes största intressen.

– Jag är både målinriktad och en god lyssnare. Att lyssna in och driva på är en av mina starkaste sidor och jag brukar alltid gå i mål med det jag föresätter mig, säger Patricia, som också hunnit med att driva en målerifirma och jobba som flygvärdinna under sitt yrkesmässiga liv.

Vad tycker du om Faluns centrum?

– Jag tycker Falun har en mysig stadskärna där man kan gå mellan butikerna på ett lätt sätt. Det finns mycket att värna om. Men jag kommer att lägga stor tid på att höra vad medlemmarna har att säga.

Vad vill du förändra?

– Hmm, att vi kan utnyttja vattnet mer än vad fallet är i dag.