Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är chef över idrotten i Mora

IFK Mora Idrottsallians tillsätter för första gången en chef. Elva personer sökte tjänsten och Karin Ersson från Mora fick den.

IFK Mora Idrottsallians har anställt en chef för första gången. Det är Karin Ersson, före detta elitidrottare och verksam skidlärare på Torsby skidgymnasium, som tillträder någon gång mellan 1/9 och 1/10 i år.

– Det känns jättekul. Det första jag ska göra är att lära känna alla klubbar som ingår i alliansen och sätta mig in i deras situationer. Utifrån det kommer jag sedan att samordna alliansens arbete och hjälpa klubbarna att utvecklas i den riktning de vill, säger hon.

Bland annat kommer Karin Erssons arbetsuppgifter vara att sköta alliansens kommunikationen utåt, till exempel mot kommuner och näringsliv, och att utveckla alliansens idrottsverksamhet. En av de stora utmaningar som väntar den nya chefen när hon börjar är, enligt henne själv, att sätta sig in i vad varje klubb behöver för att utvecklas.

– Det ryms flera idrotter i alliansen och alla klubbar har behov av olika typer av stöd för att utvecklas. Det kan till exempel handla om att tränarna behöver mer utbildning, säger Karin Ersson.

Att just Karin Ersson fick jobbet av de elva personer som sökte tjänsten beror enligt Olle Andersson, idrottsalliansens ordförande, på hennes breda erfarenhet av idrott och förståelse för dess förutsättningar.

– Tidigare har mycket av alliansens arbete skett ideellt och vi ser fram emot att få Karins hjälp med att till exempel ta fram beslutunderlag för hur alliansens resurser ska fördelas mellan klubbarna, säger Olle Andersson.

Karin Ersson har själv tävlat i längdskidåkning på elitnivå och bland annat vunnit Tjejvasan 1997 på tiden 1.32.36, då under namnet Karin Öhman. Sedan dess har hon gift sig och fått en dotter. Familjen flyttade till Mora för tre år sedan.

– Vi flyttade hit utan att varken jag eller min man hade fått fast jobb. Det var just föreningslivet här som lockade och vi trivs väldigt bra, berättar Karin Ersson.